Bel fıtığı hastalığım var / belim ağrıyor nasıl bir yatakta yatmalıyım?

Genelde çok yaygın olan bel fıtığı ve bel ağrıları hayatı zorlaştırırken uyku esnasında da rahat bırakmaz. Bu sorunu bir taraftan medikal tedaviler ile çözmek doğru çözümken yatağında doğru seçimiyle sağlık sürecinize katkı yapabilirsiniz. Genel olarak bu tür ağrı şikayetleri olan hastalara sert yatak yönlendirilmesi yapılmaktadır.

Yıllardır var olan alışkanlıkların etkisiyle yapılan bu sert yatak yönlendirmesinin gerçekte soruna çözüm üretip üretmediği tartışma konusuydu. Son yıllarda yapılan bir çok klinik çalışmadan biri de Danimarka'da yapılan çalışmadır. İstatistiki açıdan anlamlı olan bu klinik çalışmada  en az 6 aydır kronik bel ağrısı çeken 18 ila 60 yaş arasında ki 160 hasta 3 ayrı gruba ayrılarak 1 ay süreyle yataklarda uyumaları sağlanmış. Birinci grup su yatağında 2. Grup visco elastik bir yatakta 3.grup hasta ise sert bir yatakta yatırılmış. Çalışmanın sonucunda sert yatakta yatan hastaların mevcut bel ağrılarında azalma değil aksine artış saptanmıştır.

Dolayısıyla sert yatağın iyi olduğu tamamen yanlış bir yönlendirmedir. Bel ve boyun ağrınız var ise  vücudun yaptığı basıncı azaltan var olan "S" düzenini koruyan boşlukta kalan belinizi tam olarak dolduran bir  yatağı test ederek tercih etmelisiniz.